Custom Search

2014. szeptember 29., hétfő

Horgolt gömb újratöltve

Sziasztok!

A hétvégén találtam pár horgolt gömb mintát, amit nem kell két félből összerakni, egyszerű meghorgolni  és nagyon mutatósak! :) Ezért kiválasztottam a legegyszerűbbet és készítettem nektek egy videót, egy kis bakival :D , ugyanis sikerült összekevernem a videóban lévő gömböt, így rosszat mutogattam, mire már észre vettem majdnem készen volt a videóm, és nem akartam újra kezdeni. :) Egy kis öröm az ürömben, hogy azt is ugyanúgy kell elkészíteni, annyi különbséggel, hogy nem az egyráhajtásos pálcák közé kell tenni minden sorban a 2 db egyráhajtásos pálcát, hanem a láncszemes ívek közepére, így azt a mintát fogjátok megkapni! :) De ha valami nem világos írjatok nyugodtan! A keményítés folyamatát is lefényképeztem, így azt is lépésről lépésre láthatjátok, illetve olvashatjátok! :)

Horgolt gömb készítése:

 

 
 

 

A keményítés folyamata:


-Tegyünk egy befőttesüvegbe vagy egy tálkába vízüveget, a gömbökbe tegyünk 1-1 lufit, fújjuk fel, igazítsuk meg, majd kössük el a lufi száját, lehetőleg egy hosszabb fonallal, amivel ki is tudjuk emelni az üvegből.

-Tegyük a gömböt bele az üvegbe, forgassuk meg, hagyjuk egy picit benne.-Vegyük ki a gömböt, csepegtessük le majd akasszuk fel száradni olyan helyre ahol kutya, macska,gyerek nem fér hozzá!!! :)

-Ha megszáradt eresszük le a lufit , vegyük ki belőle és kész!!! :)
16 megjegyzés:

 1. Szia. Vízüveggel a többi karácsonyi díszt is keményíthetem?? Eddig a házi keményítővel szenvedtem, de már nagyon unom... :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Természetesen! Csak vegyél fel gumikesztyűt és valami nejlon féleségre tedd, nehogy odaragadjon! :) Még színeset nem keményítettem vízüveggel, de azt mondták, hogy kicsit fakít.

   Törlés
  2. Szió! Meghorgoltam életem első gömb díszét,nagyon fain lett,köszi a videót. Az lenne a kérdésem,hogy ezt a vízüveget hol tudom beszerezni és mennyibe kerül? Hogy szépen ki tudjam keményíteni!
   Köszi

   Törlés
  3. Kedves Zsuzsa!
   Festék vagy háztartási boltba tudod beszerezni, a vízüveggel szokták samatolni a kályhák belsejét, egyfajta ragasztó ez. Kb. 4-500Ft-ba kerül! Örülök, hogy sikerült megcsinálni! A keményítésnél használj gumikesztyűt!

   Üdv: Zicca

   Törlés
 2. Szia Zicca84, köszönöm, hogy rád találtam, értelmesen, ügyesen elmagyarázod, megmutatod:)

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm kedves Irénke!!! :)))

  VálaszTörlés
 4. Nagyon érthetően,szuperül mondsz el mindent,köszi!

  VálaszTörlés
 5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 6. Szia Zicca örülök,hogy rád találtam s köszönöm,hogy segítségeddel megtudtam horgolni a gömböt. Már csak a keményítés jön. További sok sép alkotást kívánok.

  VálaszTörlés
 7. Szia Zicca, kezdő horgoló vagyok és a segítségeddel sikerült elkészitenem a gömböt és a fenyőfát is. Örülök, hogy rád találtam. További szép munkákat kívánok!

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm szépen a videot,nagyon szuper lett a gömb!

  VálaszTörlés
 9. Szia !
  Elkezdtem életemben először sünit horgolni, nagyon érthetően írtad le a készítést. Köszönöm neked :)

  VálaszTörlés
 10. Köszönöm a sok szép mintát ,már az összeset meghorgoltam .Nagyon szépek ,nagyon érthető a leírás és a videó is !Én eddig cukoroldatban keményítettem ,de kipróbálom a vízüveget is .

  VálaszTörlés
 11. Szia Zicca!
  Légyszives küld el nekem a másik gömb készítéséröl a leírást, vagy a videót, amit a videó elején mutattál! Köszönöm szépen! Anna.

  VálaszTörlés
 12. Szia Zicca!
  Légyszives küld el nekem a másik gömb készítéséröl a leírást, vagy a videót, amit a videó elején mutattál! Köszönöm szépen! Anna.

  VálaszTörlés