Custom Search

2014. szeptember 29., hétfő

Horgolt gömb újratöltve

Sziasztok!

A hétvégén találtam pár horgolt gömb mintát, amit nem kell két félből összerakni, egyszerű meghorgolni  és nagyon mutatósak! :) Ezért kiválasztottam a legegyszerűbbet és készítettem nektek egy videót, egy kis bakival :D , ugyanis sikerült összekevernem a videóban lévő gömböt, így rosszat mutogattam, mire már észre vettem majdnem készen volt a videóm, és nem akartam újra kezdeni. :) Egy kis öröm az ürömben, hogy azt is ugyanúgy kell elkészíteni, annyi különbséggel, hogy nem az egyráhajtásos pálcák közé kell tenni minden sorban a 2 db egyráhajtásos pálcát, hanem a láncszemes ívek közepére, így azt a mintát fogjátok megkapni! :) De ha valami nem világos írjatok nyugodtan! A keményítés folyamatát is lefényképeztem, így azt is lépésről lépésre láthatjátok, illetve olvashatjátok! :)

Horgolt gömb készítése:

 

 




 

 

A keményítés folyamata:


-Tegyünk egy befőttesüvegbe vagy egy tálkába vízüveget, a gömbökbe tegyünk 1-1 lufit, fújjuk fel, igazítsuk meg, majd kössük el a lufi száját, lehetőleg egy hosszabb fonallal, amivel ki is tudjuk emelni az üvegből.





-Tegyük a gömböt bele az üvegbe, forgassuk meg, hagyjuk egy picit benne.







-Vegyük ki a gömböt, csepegtessük le majd akasszuk fel száradni olyan helyre ahol kutya, macska,gyerek nem fér hozzá!!! :)





-Ha megszáradt eresszük le a lufit , vegyük ki belőle és kész!!! :)




16 megjegyzés:

  1. Szia. Vízüveggel a többi karácsonyi díszt is keményíthetem?? Eddig a házi keményítővel szenvedtem, de már nagyon unom... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen! Csak vegyél fel gumikesztyűt és valami nejlon féleségre tedd, nehogy odaragadjon! :) Még színeset nem keményítettem vízüveggel, de azt mondták, hogy kicsit fakít.

      Törlés
    2. Szió! Meghorgoltam életem első gömb díszét,nagyon fain lett,köszi a videót. Az lenne a kérdésem,hogy ezt a vízüveget hol tudom beszerezni és mennyibe kerül? Hogy szépen ki tudjam keményíteni!
      Köszi

      Törlés
    3. Kedves Zsuzsa!
      Festék vagy háztartási boltba tudod beszerezni, a vízüveggel szokták samatolni a kályhák belsejét, egyfajta ragasztó ez. Kb. 4-500Ft-ba kerül! Örülök, hogy sikerült megcsinálni! A keményítésnél használj gumikesztyűt!

      Üdv: Zicca

      Törlés
  2. Szia Zicca84, köszönöm, hogy rád találtam, értelmesen, ügyesen elmagyarázod, megmutatod:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm kedves Irénke!!! :)))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon érthetően,szuperül mondsz el mindent,köszi!

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Szia Zicca örülök,hogy rád találtam s köszönöm,hogy segítségeddel megtudtam horgolni a gömböt. Már csak a keményítés jön. További sok sép alkotást kívánok.

    VálaszTörlés
  7. Szia Zicca, kezdő horgoló vagyok és a segítségeddel sikerült elkészitenem a gömböt és a fenyőfát is. Örülök, hogy rád találtam. További szép munkákat kívánok!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm szépen a videot,nagyon szuper lett a gömb!

    VálaszTörlés
  9. Szia !
    Elkezdtem életemben először sünit horgolni, nagyon érthetően írtad le a készítést. Köszönöm neked :)

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a sok szép mintát ,már az összeset meghorgoltam .Nagyon szépek ,nagyon érthető a leírás és a videó is !Én eddig cukoroldatban keményítettem ,de kipróbálom a vízüveget is .

    VálaszTörlés
  11. Szia Zicca!
    Légyszives küld el nekem a másik gömb készítéséröl a leírást, vagy a videót, amit a videó elején mutattál! Köszönöm szépen! Anna.

    VálaszTörlés
  12. Szia Zicca!
    Légyszives küld el nekem a másik gömb készítéséröl a leírást, vagy a videót, amit a videó elején mutattál! Köszönöm szépen! Anna.

    VálaszTörlés